fbpx

5 lucruri pe care orice iubitor de cafea trebuie să le aibă în bucătărie

5 lucruri pe care orice iubitor de cafea trebuie să le aibă în bucătărie

Potrivit unor cercetări, mai mult de jumătate din adulții americani și europeni consumă cafea în fiecare zi. Cu toate acestea mulți dintre ei nu reușesc să prepare o cafea de calitate în propria bucătărie și preferă să apeleze la cafenele în care plătesc prețuri exorbitante. Indiferent dacă sunteți un entuziast al cafelei sau doar căutați cadoul ideal pentru un prieten pasionat de cafea, tot ce aveți nevoie pentru a face o cafea excelentă sunt câteva ustensile și cunoștințe de bază. Și, bineînțeles, cafea de bună calitate.

Moka Pot

Cafetierele tradiționale (moka pot) nu sunt doar pentru generația bunicilor noștri. Acestea au existat timp de aproximativ 100 de ani și rămân un element esențial pentru orice iubitor de cafea. Moka pot-ul a fost creat de Alfonso Bialetti și a primit numele de la orașul Mocha din Yemen, oraș faimos pentru boabele sale de cafea. Moka pot-ul aduce acasă intensitatea și savoarea unui espresso fără a fi nevoie de un aparat de espresso costisitor.

Deși moka pot-ul nu vă va oferi o cafea extrem de puternică sau cu o cremă foarte densă, cu siguranță veți observa o intensitate superioară comparativ cu cafeaua obținută de la filtru sau cu ajutorul unei prese franceze. Aceste cafetiere pot fi găsite și în diverse culori, astfel încât să se potrivească designului bucătăriei dumneavoastră. Acest accesoriu de bucătărie este accesibil ca preț, nu ocupă mult spațiu și prepară o cafea delicioasă.

În concluzie, pentru a savura o cafea minunată în propria casă nu aveți nevoie de echipamente scumpe sau cunoștințe sofisticate. Un moka pot și puțină experiență sunt suficiente  să pregătiți o băutură delicioasă, fără a fi nevoie să mergeți în cafenele cu prețuri ridicate. Cafetiera poate fi și un cadou perfect pentru cei dragi pasionați de cafea.

Ceainic electric

Apa reprezintă ingredientul principal în prepararea cafelei, așa că este esențial să o folosiți corect. Un ceainic electric încălzește apa mult mai rapid comparativ cu un ceainic tradițional, permițându-vă să savurați cu ușurință băuturi calde sau să obțineți apă fiartă pentru gătit.

Mixer de spumă pentru lapte și aburitor

Ce poate fi mai plăcut decât un shot de espresso fierbinte, acompaniat de o spumă de lapte densă și pufoasă, asemănătoare unor norișori? Cu ajutorul unui aburitor și un mixer de spumă pentru lapte, varietatea de băuturi pe bază de cafea pe care o puteți prepara acasă va crește considerabil. Macchiato, cortado, cappuccino, latte, cafe au lait și cafe con leche sunt doar câteva exemple. Adăugând sirop de ciocolată și puțin lapte spumat, veți obține o ciocolată caldă pe care copiii o vor adora.

Când adăugați lapte în cafea, grăsimile conținute de lapte fac băutura mai catifelată și atenuează gustul acid, transformând mixerul de spumă într-un instrument esențial pentru ȚcafeneauaȚ din propria locuință. Din acest motiv vă recomandăm să utilizați lapte integral sau lapte de ovăz pentru cele mai bune rezultate. Deși mulți oameni preferă mixere portabile motorizate pentru spumare, noi nu le recomandăm deoarece necesită aburirea separată a laptelui, ceea ce poate duce la arsuri și vărsări. În schimb, alegeți un aparat de tip countertop care poate aburi și spuma laptele simultan.

Asigurați-vă că alegeți un aparat adecvat pentru nevoile dumneavoastră, astfel încât să puteți prepara cu ușurință varietatea de băuturi pe care le doriți.

Cântar digital

V-ați întrebat vreodată cum reușesc cafenelele de specialitate să prepare cafea perfectă de fiecare dată? Un motiv este că acestea cântăresc întotdeauna cafeaua atunci când este măcinată, pregătită și servită pentru a asigura o extracție corectă. Nu se poate obține o cafea excelentă cântărind doar „la ochi” – toate cafenelele de specialitate utilizează cântare. De aceea este crucial să aveți la îndemână un cântar digital precis.

Acest instrument de bucătărie nu este util doar pentru prepararea cafelei – poate îmbunătăți și rezultatele în coacerea deserturilor precum și în gătit. Majoritatea bucătarilor profesioniști se raportează la greutate în loc de volum atunci când elaborează rețete, deoarece ingredientele au volume diferite – o cană de făină nu va cântări la fel ca o cană de orez. Din acest motiv, un cântar digital este indispensabil atât pentru cunoscătorii de cafea, cât și pentru iubitorii de gastronomie.

Râșniță electrică

Dacă doriți să savurați o cafea deosebită, investiți într-o râșniță electrică. Din fericire ele nu sunt prea costisitoare. Nu vă bazați pe magazine sau cafenele pentru a măcina cafeaua. Este esențial să măcinați boabele de cafea zilnic, deoarece acestea își pierd rapid aroma odată ce sunt expuse la oxigen și, odată măcinate, se pot usca destul de repede. Din acest motiv este indicat să păstrați boabele de cafea într-un recipient ermetic și să le măcinați doar când aveți nevoie, pentru a vă bucura de o cafea delicioasă, aromată și proaspătă acasă.

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *