fbpx

Ana Morodan plasată sub control judiciar după ce a fost prinsă băută și drogată la volan.

Ana Morodan plasată sub control judiciar după ce a fost prinsă băută și drogată la volan.

Ana Morodan, plasată sub control judiciar, după ce a fost oprită de poliție de două ori în aceași zi.

Marți, pe o stradă din Sectorul 1 al Capitalei, polițiștii de la Brigada Rutieră au încercat să oprească mașina condusă de Ana Morodan, dar aceasta a refuzat să oprească și a provocat un accident. Ulterior, Ana Morodan a refuzat să fie testată pentru alcool sau droguri și a fost reținută de poliție, fiind acum implicată într-un dosar penal.

Conducătoarea autovehiculului nu s-a conformat, și-a continuat deplasarea, moment în care a intrat în coliziune cu două autovehicule. În urma accidentului de circulație au rezultat doar pagube materiale.

După ce a fost identitificată, polițiștii i-au cerut să fie testată pentru detectarea prezenței alcoolului în aerul expirat și a substanțelor psihoactive în organism, cu ajutorul echipamentului Brigăzii Rutiere.

Cu toate acestea, ea a refuzat testarea și a fost condusă la sediul INML pentru prelevarea de mostre biologice, unde a refuzat din nou. Poliția a întocmit un dosar penal pentru „Refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice”, infracțiune prevăzută și pedepsită de articolul 337 din Codul Penal.

„Nu consum droguri. Am luat pastile de somn”

În aceeași zi, în jurul orei 22:00, Ana Morodan a fost oprită din nou de polițiști în timp ce conducea, deși avea permisul suspendat. De această dată, polițiștii au reușit să o testeze și au descoperit că aceasta consumase atât alcool, cât și droguri. În urma acestor descoperiri, Ana Morodan a fost reținută pentru 24 de ore.

În timp ce polițiști din Brigada Rutieră efectuau controale de rutină pe o stradă din Sectorul 1 al Capitalei în jurul orei 22:00, aceștia au oprit un autovehicul condus de o femeie. După ce au identificat conducătoarea auto, polițiștii au constatat că permisul de conducere al femeii fusese reținut, ca urmare a dosarului de cercetare penală emis cu câteva ore în urmă.

Polițiștii au folosit aparatul Alcooltest pentru a testa concentrația de alcool din aerul expirat al șoferului, iar rezultatul a fost de până la 0,40 mg/l alcool pur. De asemenea, au folosit aparatul DrugTest și au constatat prezența substanțelor psihoactive în organismul șoferului. Conducătoarea auto a fost dusă la sediul INML pentru a fi prelevate mostre biologice, iar un dosar de cercetare penală a fost întocmit pentru săvârșirea de infracțiuni conform art. 335 alin. 2 și art. 336 alin. 2 din Codul Penal.

După reținerea femeii pentru 24 de ore, organele de cercetare penală din cadrul Brigăzii Rutiere au dispus ca aceasta să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, în vederea luării unei măsuri preventive.

Aceasta a fost pusă sub control judiciar pentru 60 de zile pentru a se asigura că se va afișa în fața instanței de judecată.

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *