fbpx

Ce este AeroPress și cum se prepară cafeaua cu acest dispozitiv

Ce este AeroPress și cum se prepară cafeaua cu acest dispozitiv

Toți, indiferent dacă suntem tineri sau adulți, ajungem să savurăm într-un final băutura minunată numită cafea. Și de ce să nu o facem? Cafeaua vine într-o varietate de arome, forme și soiuri. Puteți opta pentru un espresso scurt atunci când doriți o doză de cafeină sau un plus de energie.

Puteți savura un Iced Coffee în zilele toride de vară. Puteți savura o băutură caldă într-o sâmbătă liniștită, aromele putând varia de la vanilie până la scorțișoară. Dacă sunteți un iubitor înrăit al cafelei și vă place să o degustați în diferite forme, atunci AeroPress este un dispozitiv pe care trebuie să îl încercați. Acest aparat are fani în toată lumea, de la începători până la experți în domeniu cu zeci de ani de experiență.

 Motivul? Este ușor de folosit și prepară o cafea deosebită, indiferent dacă este caldă sau rece. AeroPress este o tehnică de preparare prin imersie totală, asemănătoare cu French Press. Trebuie să adăugați cafeaua și apa în dispozitiv, să le amestecați, să le lăsați să se infuzeze un timp, iar apoi să presați cafeaua prin filtrul de hârtie direct în ceașcă.

 AeroPress-ul funcționează cu ajutorul unui piston care ”forțează” cafeaua printr-un filtru subțire de hârtie direct în ceașcă. Deși cu AeroPress se prepară doar o singură ceașcă de cafea, dimensiunile și rezistența acestui aparat îl fac apreciat de călători și turiști. În plus, AeroPress-ul obține o ceașcă de cafea perfectă, bogată în aromă și gust.

Cum se prepară cafeaua cu AeroPress?

 Ingrediente și ustensile necesare: 18 grame de cafea proaspăt prăjită, cântar, râșniță, AeroPress, filtru de hârtie sau metalic, ustensilă pentru amestecat, ceainic, apă fierbinte (92C-94C), cronometru.

Pasul 1 – Introduceți filtrul de hârtie în ceașca detașabilă de plastic a aparatului și clătiți-le cu apă fierbinte. Astfel, înlăturați gustul de hârtie și preîncălziți recipientul. Turnați apa treptat, astfel încât filtrul de hârtie să o poată absorbi.

Pasul 2 – ”Montați” AeroPress-ul prin fixarea ceștii de plastic la restul componentelor. Asigurați-vă că în momentul în care asamblați dispozitivul, toate piesele sunt uscate, deoarece umezeala poate împiedica sigilarea corectă a aparatului.

Pasul 3 – Măcinați aproximativ 18g de cafea și introduceți-o în dispozitiv. Este ideal să utilizați întotdeauna cafea proaspăt măcinată. Asigurați-vă că nu răspândiți cafea în canelura în formă de inel de la partea superioară a AeroPress-ului.

 Pasul 4 – După ce ați adăugat cafeaua în dispozitiv, turnați cam 200 ml de apă fierbinte. Dacă nu dispuneți de un cântar, puteți umple AeroPress-ul aproape până la margine. Apoi amestecați apa și cafeaua timp de aproximativ 2 minute și închideți ermetic dispozitivul.

Pasul 5 – Așteptați câteva minute și apoi apăsați până când auziți un suflu de aer. Va fi necesară o anumită presiune pentru a împinge apa prin filtrul de hârtie. Aplicați presiunea cu o mână fermă timp de aproximativ 30 de secunde.

Pasul 6 – Cafeaua este acum gata. Turnați-o într-o ceașcă și savurați-o pe deplin!

 Vezi articolul original AICI.

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *