fbpx

FRAUDĂ LA UN CONCURS DE ANGAJARE LA METROREX. TREI PERSOANE AU FOST DEJA ARESTATE

FRAUDĂ LA UN CONCURS DE ANGAJARE LA METROREX. TREI PERSOANE AU FOST DEJA ARESTATE

Un dosar de fraudare a unui concurs organizat de Metrorex a dus la arestarea a mai multor persoane. Potrivit procurorilor, s-ar fi cerut sume de până la 7.500 de euro pentru a ocupa postul de mecanic ajutor locomotivă.

Trei persoane au fost plasate în arest preventiv timp de 30 de zile începând cu joi, 27 aprilie, într-un caz de fraudare a concursului organizat de Metrorex pentru postul de mecanic ajutor locomotivă. Alte nouă persoane sunt cercetate sub control judiciar în acest dosar.

Potrivit anchetatorilor, persoanele acuzate cereau sub formă de mită, sume cuprinze între 6.000 și 7.500 de euro de la fiecare candidate, pentru a-i ajuta să obțină postul.

Dintre cei 3 oameni arestați, doi erau supraveghetori în timpul concursului, al treilea fiind intermediarul.

„În cursul lunii noiembrie 2022, inculpaţii au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, acţionând coordonat în scopul comiterii infracţiunilor de luare de mită, dare de mită şi trafic de influenţă, în vederea fraudării unui concurs organizat de Metrorex SA pentru ocuparea unor posturi de mecanic ajutor locomotivă”, s-a spus în comunicat.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus punerea în miscare a acțiunii penale și luarea măsurii preventive a reținerii pentru o durată de 24 de ore pentru cei trei inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de grup infracțional organizat, luare de mită, dare de mită și trafic de influență.

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *