fbpx

PLINĂ IARNĂ LA ÎNCEPUTUL LUNII APRILIE. STRATUL DE ZĂPADA A AJUNS DEJA LA 30 DE CM

PLINĂ IARNĂ LA ÎNCEPUTUL LUNII APRILIE. STRATUL DE ZĂPADA A AJUNS DEJA LA 30 DE CM

România se află momentan sub cod galben și portocaliu de ploi și ninsori. Mai multe drumuri din Botoșani și Iași au fost închise din cauza zăpezii, informează Centrul Infotrafic. Stratul de zăpadă a ajuns deja la 30 de cm în Bacău și peste 12 cm în Botoșani. ISU Botoșani a anunțat că 23 de autoturisme, un microbuz și o mașina de 4 persoane au avut nevoie de ajutor după ce au rămas înzăpezite.

Traficul se desfășoară greu, în condiții de iarnă, chiar dacă suntem aproape de mijlocul primăverii. Traficul este îngreunat din cauza precipitațiilor sub formă de ninsoare în județele Bacău, Botoșani, Suceava și Vaslui, detaliază Centrul Infotrafic.

În zona montană, stratul de zăpada a fost unul mai mare, în unele stațiuni precum Bâlea Lac, stratul de zăpada a ajuns la 269 cm.

În data de 5 aprilie, meteorologii au transmis o avertizare de cod portocaliu de ninsori și viscol în șase judeșe din Moldova. În regiunea județelor Botoșani, Iași și Vaslui, dar și în zona mai joasă a județelor Suceava, Neamț și Bacău va ninge în continuare și se va depune un strat nou de zăpadă.

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *