fbpx

S-A DAT VERDICTUL ÎN CAZUL PROFESORULUI DIN DOLJ CARE A INVITAT O ELEVĂ SĂ DEA TESTUL DE ISTORIE LA EL ACASĂ, „CU PICIOARELE DESFĂCUTE”

S-A DAT VERDICTUL ÎN CAZUL PROFESORULUI DIN DOLJ CARE A INVITAT O ELEVĂ SĂ DEA TESTUL DE ISTORIE LA EL ACASĂ, „CU PICIOARELE DESFĂCUTE”

Laurențiu Tănăsie, profesorul de istorie de la Colegiul pedagogic Ștefan Velovan din Craiova, s-a apărat în fața acuzațiilor de favoruri sexuale afirmând că a avut o ieșire nepotrivită într-o stare de surescitare. El a explicat că nu a cerut favoruri sexuale în schimbui unei note bune, așa cum a fost acuzat de către procurori. Judecătoria din Craiova l-a condamnat recent pe profesorul de 66 de ani la închisoare cu suspendare și i s-a interzis dreptul de a profesa, scrie Libertatea.

Profesor de istorie cu peste 35 de ani de vechime în învățământ, Laurențiu Tănăsie a primit o condamnare de un an și 6 luni de închisoare cu suspendare și i-a fost interzis să ocupe o funcție publică timp de 4 ani. În plus, sentința prevede că nu mai are voie să predea în învățământul de stat sau privat.

Deși a admis căa a avut un comportament impropriu față de eleva sa, profesorul a susținut, prin intermediul avocatului său, că nu a avut intenția de a obție favoruri sexuale în schimbul unei note, argumentând că în cazul elevei, aceasta avea deja o medie de 7 pe primul semestru și era aproape de a trece și în al doilea semestru.

„Scopul trebuie să fie unul real, concret, susceptibil să fie atins prin fapta comisă. Având în vedere situaţia şcolară a persoanei vătămate, care era promovată la disciplina istorie şi faptul că profesorul de istorie nu poate influenţa promovarea la examenul de bacalaureat, consider că susţinerile inculpatului, că nu pentru note a solicitat acele favoruri, sunt reale. Faptele sunt reale, însă scopul este unul imaginar şi nu poate sta la baza unei condamnări”, a declarat avocatul profesorului în pledoaria de la finalul procesului.

Despre autor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *